Anne borcu icin öğrenciye taciz

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 28 Ekim 2006 08:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Polis kredi kartından icralık olan anneyi bulmak için, yasalara aykırı olarak çocuğu okul çıkışında izledi. Kalp hastası öğrenci olaydan etkilendi.

Borçlu anne-babaları bulabilmek amacıyla çocukları üzerinden adreslere ulaşan polis, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in genelgeyle yasaklamasına rağmen bu yöntemi Adana'da kullandı. SABAH muhabirinin edindiği bilgiye göre Adana'nın Seyhan ilçesindeki Denizli Karakolu'nda görevli polis memuru, 12 Ekim Perşembe günü okuluna giderek Müdür İsmail Kutlubay ile görüştü ve öğrenci M.K.'nin ikametgah adresini istedi.

Polis okula gitti

Kutlubay'dan istediği yanıtı alamayan sivil polis, bu kez Müdür Yardımcısı Şükrü Güleşer'den yardım istedi. Güleşer, adres vermedi ancak iddiaya göre polis memurunun öğrenciye ulaşmasını sağladı. Polis memuru, öğlen 12:20'de okuldan çıkan 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki M.K'yi, servis aracının arkasından evine kadar takip etti. Anne S.K. ile görüştü ve 4. İcra Tetkik Mercii Hakimliği'nden gönderilen yazıyı tebliğ etti. Yöntem küçük öğrenci, annesi S.K. ve bir matbaada grafiker olarak çalışan babası O.K.'nin üzerinde olumsuz etki yaptı. Polis takibinden olumsuz etkilendiği anlaşılan M.K.'nin, annesi S.K., görüşme önerimize "Oğlum çok hasta. Kalbinden ameliyat olmuştu. Bu olay onu çok etkiledi. Çocuk nasıl ağlıyor görüyorsunuz. Bu bizim özel hayatımız" diye tepki gösterdi.

İnceleme başlatıldı

Adana Merkez Seyhan İlçe Emniyet Müdürü Turgay Bilge, "Yapılan işlemde bir usulsüzlük, anormallik yok" diyerek yanıt verdi. Adana Milli Eğitim Müdürlüğü'nce inceleme başlatıldı. Milli Eğitim Müdür Vekili Atilla Gülsar, "Genelge ne yazılı ne de sözlü bilgi verilmesine imkan tanıyor. Ayrıntılı biçimde konuyu incelemeye başladık. Emniyetle de görüştük, Vali Bey'e durumu anlattık. Genelge açık" dedi. Polisin yöntemine Eğitim-İş, Eğitim- Sen ve Türk Eğitim-Sen tepki gösterdiler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber